• Új

Impresso Burundi Gakenke Natural Specialty szemes kávé 250g


4 100 Ft

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 41 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 41 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 41 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 16400 Ft

Nettó súly: 250g

Mennyiség Nincs készleten

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Micro Roaster - Burundi Gakenke Natural espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Ország: Burundi

Régió: Kayanza

Város: Gatara

Farm: Gakenke mosóállomás

Variáns:Red Bourbon

Feldolgozás: Natural

Fekvés: 1500 – 1800masl

Pörkölés dátuma: 2022.05.10.

Ízjegyek: őszibarack, fekete tea, marcipán

Mit jelent nekünk ez a kávé?

Könnyed gyümölcsösség, balansz és kimagasló édesség voltak azok az attribútumok, amik alapján egyértelművé vált, hogy a Gakenke idén bekerül a kínálatunkba. Barackos jellege az első kóstoláshoz képest pedig még inkább felerősödött: meleg nyári napok hűvös jeges teájának ízélményét hozta espresson és filteren is.

Elkészítési javaslat espressohoz:

Bemenő: 18 g

Kijövő: 40 g

Idő: 32 mp

Vízhőfok: 92,5

Gakenke mosóállomását 1991-ben építették. 224 darab szárító ágyával az állomás nagyjából 750 tonna kávé feldolgozására alkalmas szezononként. Emellett két úsztató medencével, tíz fermentációs tankkal és két áztató medencével is felszerelték. Az állomáshoz 2 685 farmer tartozik, akik a környező 22 dombon gazdálkodnak. Nagyjából 30 ember csoportokba szerveződve menedzseli a termelést, amely csoportokból egy ember tartja a kapcsolatot a mosóállomással és vezeti a feldolgozási folyamatokat.

Burundi egész területén a cserjék legnagyobb része Red Bourbon. A kis méretű gazdálkodható területek azonban problémát is jelentenek: az öregedő állomány frissítésére alig marad hely. Sokan több mint 50 éves cserjékkel gazdálkodnak, és jelentősen nehéz meghozni a döntést a frissítésről, hiszen a termő cserje helyére így egy olyan friss egyed kerülne, ami a következő 3-4 évben még nem hoz termést. Ennek kiküszöbölése érdekében a helyi Greenco szervezet magoncokat vásárol, és saját óvodában neveli őket, majd áron alul értékesítik a farmereknek.

A kávétermelés elterjedtsége ellenére az ország viszonylag kis-szüretű területnek számít. A gazdák nagyjából 2-300 kg cseresznyét szüretelnek évente. A szüretben az egész család részt vesz, kézzel szüretelik a nagyjából 200-250 cserje termését.

A minőség-ellenőrzés akkor kezdődik, amikor a gazda leadja a terményt a mosóállomáson. Elsőként úsztatással leválogatják a szemeket, és a defekteket azonnal elkülönítik. A termény minőségi részét ezután újra, kézzel átválogatják, eltávolítva a bennmaradó defektes szemeket. A szárító ágyakon 3-4 hetet töltenek.

Nettó súly: 250 g

HU3075

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása