• Új

Etalon Coffee Honduras Finca El Encanto szemes kávé 250g

4 300 Ft

(120 Ft egy csésze kávé)

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 43 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 43 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 43 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 17200 Ft/kg

Nettó súly: 250g

Mennyiség Készleten Szállítás 1-2 napon belül

Származás: Honduras – Marcala – El Cerrón

Termőterület: El Encanto

Termelő: Mario Porfirio Gámez

Ízjegyek: édes kakaós kávé

Magasság: 1570 m

Feldolgozás: mosott

Pörkölés: világos espresso

Fajta: 100 % arabica / Catuai – Caturra – Pacas

Minősítés: specialty, bio

SCAA pont: 87,5

Hondurasi kávénk illatában nagyon édes, ízvilágban érezni lehet a kakaó aromáját, ugyanakkor megmaradtak a gyümölcsök savai. Egy édes kakaós kávé, jó testtel és közepes savassággal.

Leírás

Marcala egy település La Paz megyében, Hondurasban, Közép-Amerikában. Hegyekkel körülvett síkságon fekszik, délen az El Salvadori Köztársasággal határos. Marcala tájairól és egyedi klímájáról híres, amely a környék kávéit az ínyencek kedvencévé teszik.

Mario Porfirio Gámez a kávégyártás “közepette” nőtt fel, kiskora óta nézte nagyapja és édesapja munkáját a farmon, ő a család harmadik generációja, aki a kávétermesztésnek szenteli magát, a hagyományt még 1930-ban a nagyapja indította el.

Mario 2014-ben a COMSA partnere lett, és a COMSA támogatásával megkezdte az ökológiai mezőgazdaság megvalósítását – a talaj- és kávénövények igénye szerint alkalmazva, fenntartható és környezetbarát termelést folytat.

Mario Porfirio Gámez 1980 ótaviszi tovább a nagyapjával és édesapjával elsajátított a tudást. Elkezdett kávét termeszteni saját gazdaságában: kifejlesztett egy feldolgozási folyamatot a pépesítéstől a szárításig. Minden betakarítási szezonban az a célja, hogy fokozatosan javítsa a kávé profilját.

Mario Porfirio feleségével és gyermekeivel dolgozik az El Encanto farmon, akik ugyanazzal a szenvedéllyel és azzal a céllal követik a hagyományt, hogy minőségi kávét készítsenek, mint ahogyan azt a nagyapjától és édesapjától tanulta.

Az El Encanto farmon környezetbarát mezőgazdasági tevékenységet folytatnak – a folyamatot gyümölcsfaültetéssel diverzifikálják.

A minőségi feldolgozás a termés optimális érési pontján történő betakarítással kezdődik. Ezt követően árnyékolt szitával válogatják ki a sérült szemeket.  Miután megbizonyosodtak róla, hogy kizárólag egészséges szemek maradtak, a babot pépesítik és az időjárás függvényében kb. 8 órán át a fermentációs halomban hagyják, hogy elérje a kívánt erjedést. Ezután a termést megmossák, majd szoláris szárítóban szárítják, ahol addig marad, amíg el nem éri a kívánt, 12%-os nedvességtartalmat. A szoláris szárítóban töltött idő az időjárási viszonyoktól függ, általában 9-12 nap.

Hondurasi kávékülönlegességünk illatában nagyon édes, savas, kakaós jegyekkel tűnik ki, valamint gyümölcsös jegyei is felfedezhetők. Egy édes kakaós kávé, jó testtel és közepes savassággal.

Hondurasi kávénk SCAA pontszáma: 87,5. Azok a kávék minősülnek specialty minőségű kávénak, amik 80 feletti pontszámot kapnak a Specialty Kávé Egyesülettől (SCAA). Az ilyen kávék garantáltan etikus forrásból származnak, és minden információ elérhető a termelésükről és feldolgozásukról – ezzel biztosítva a kiváló, valóban prémium minőséget.

Etalon Coffee
HU2905

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása