• Új
Impresso El Salvador Vista Hermosa Specialty szemes kávé 250g

Impresso El Salvador Vista Hermosa Specialty szemes kávé 250g

3 800 Ft

(106 Ft egy csésze kávé)

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 3 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 3 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 30 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 15200 Ft

Nettó súly: 250g

Mennyiség Készleten Szállítás 1-2 napon belül

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Micro Roaster - El Salvador Vista Hermosa espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Ország: El Salvador

Régió: Ahuachapan, Concepcion de Ataco

Farm: Finca Vista Hermosa

Variáns: Bourbon, Catucai, Sarchimor

Feldolgozás: Natural

Fekvés: 1100 masl

Ízjegyek: cseresznye, meggy, rum, csokoládé, zöldalma

Pörkölés dátuma: 2021.09.17.

Mit jelent nekünk ez a kávé?

Cherryqueen. Ez volt az első gondolatunk, mind az espresso mind a filter kóstolásánál: édes, roppanós, fekete cseresznye, meggy, egy kis rumos megbolondulás, édes, nagyon édes csokoládés lecsengéssel, kristálytisztán. Az őszi kör egyik nagy kedvence már most.

Elkészítési javaslat espressohoz:

Bemenő: 18g

Kimenő: 38g

Idő: 26-28 mp

Vízhőfok: 92 °C

Harmadik generációs farmgazdaként José Gutierrez az újszerű tudományos fejlesztéseket az évekre visszanyúló gazdálkodási bölcsességekkel kombinálva neveli kávénövényeit, óva őket a különféle betegségektől és kártevőktől.

Habár családja a 80-as években teljes egészében felhagyott a kávégazdálkodással, közel 25 év kihagyás után José 2005-ben visszatért a farmra. A specialty kávé és a magas minőségű termelés gondolata inspirálta, hogy végre nagy lelkesedéssel visszatérhessen a gazdálkodáshoz.

Mára José a minőség folyamatos emelésére fókuszálva menedzseli farmját. Ebben a környezeti adottságok is segítségére vannak, mint például a termékeny agyag talaj, a diverz élővilág, de a koncentrált mezőgazdasági támogatások is hozzájárulnak sikereihez.

José teljes mértékben elkötelezett az élővilág fenntartása érdekében. A Vista Hermosa farmon a cserjék árnyékolását őshonos fafajtákkal biztosítják – amelyek így a helyi őshonos állatvilágnak is biztos otthont nyújtanak. Az időjárás is a termény javára van: a 6 hónapos száraz időszak alatt a cserje a cseresznyékbe koncentrálja a cukrokat.

Szüret idején kézzel válogatják le az érett szemeket a kávécserjékről. A szüretelők nagy részét személyes kapcsolat fűzi a Vista Hermosa farmhoz, így évről-évre visszatérnek ide dolgozni. Ennek köszönhetően Josénak lehetősége van betanítani és edukálni őket, így biztosítva a minőséget.

Szüret után a szemeket pátiókra terítik, ahol 14-20 napon keresztül száradnak. Az első napokban, a száradó cseresznyéket 20-30 percenként átforgatják az egyenletes száradás érdekében.

Nettó súly: 250 g

HU2779

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása