• Új
Impresso Nicaragua Finca Aurora Specialty szemes kávé 250g

Impresso Nicaragua Finca Aurora Specialty szemes kávé 250g

3 900 Ft

(109 Ft egy csésze kávé)

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 3 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 3 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 30 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 15600 Ft

Nettó súly: 250g

Mennyiség Készleten Szállítás 1-2 napon belül

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Micro Roaster - Nicaragua Finca Aurora espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Ország: Nicaragua

Régió: Matagalpa

Farm: Finca Aurora

Variáns: Marsellesa

Feldolgozás: Anaerobic Honey

Fekvés: 1 200 – 1 400 masl

Ízjegyek: karamellás alma, fehér szőlő, lime, dzsúszos

Pörkölés dátuma: 2021.09.17.

Mit jelent nekünk ez a kávé?

Anaerob tételeknél mindig jellegzetesen valamilyen funky, fermentált ízvilágra számítunk, ráadásul ez a tétel a hordók után honey processzen esett át – a végeredmény mégis tiszta, édes, élénk, vibráló savakkal, rengeteg zöldalmával és lime-mal, tejcsokis lecsengéssel. Minket egyből meggyőzött!

Elkészítési javaslat espressohoz:

Bemenő: 18.5g

Kimenő: 36g

Idő:28mp

Vízhőfok: 93 °C

A Ferrufino család együttes erővel dolgozik azon, hogy minden évben remek kávé kerüljön ki a farmról, teszik ezt különféle biodinamikus módszerekkel, melyek remekül illeszkednek a helyi ökoszisztémába. Munkájuk középontjában a minőségi variánsok és az innovatív feldolgozási módszerek állnak, ennek köszönhetően pedig remek tételek kerülnek ki a farmról.

Dr. EnriqueFerrufino, aki hivatása szerint egyébként sebész, 1956-ban született a matagalpai hegyekben fekvő kávéfarmon. Feleségével, Silviával, aki egyébként gyermekorvos, 1992-ben döntöttek úgy, hogy visszatérnek a kávéműveléshez, és 2004-ben megvásárolták az Aurora farmot. A hivatalos jóváhagyás után az egész család együtt dolgozott azon, hogy minél jobb kávét termeljenek.

A vállalkozás egyik alapvető pillére volt a gondolat, hogy embereket inspirálhassanak a kávé által. Az évek során rengeteget fektettek abba, hogy munkásaik ne csak megfelelő fizetést, de biztonságos, stabil életkörülményeket, egészségügyi szolgáltatásokat, ételt és képzést kapjanak. Továbbá együtt dolgoznak környékbeli kistermelőkkel is, akiket segítenek, hogy gazdálkodási módszereik jelentősen javulhassanak.

A környezetvédelem is kiemelkedő szerepet játszik a Ferrufino család életében. Gazdálkodásuk során olyan módszerekkel dolgoznak, ami a helyi ökoszisztémát a legkevésbé zavarja meg, megújuló energiaforrásokkal dolgoznak, valamint elkötelezetten dolgoznak a helyi vizek és élőhelyek megőrzéséért.

A farm élete szüret idején a legpezsgőbb. Szelektáló kéziszüretet követően a szemeket hordókba gyűjtik és légmentesen lezárva 4 napon át fermentálják. Ezután kimagozzák a szemeket, és a rajta maradó pektinréteggel együtt emelt ágyakra terítik. Folyamatos átforgatás mellett a tétel nagyjából 35 nap alatt szárad ki.

A natural feldolgozás az állomáson az etióp hagyományokat követi. A kezdő szortírozás és méretosztályozás után a tételekből kikerülnek az alul- és a túlérett, valamint a sérült szemek. A cseresznyéket egészben átmossák tiszta vízzel, majd az emelt szárító ágyakra kerülnek, ahol a személyzet rendszeresen átforgatja az egyenletes száradás érdekében.

Nettó súly: 250 g

HU2778

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása