• Új

Impresso Ethiopia Adado Specialty szemes kávé 250g


4 000 Ft

(112 Ft egy csésze kávé)

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 4 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 4 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 40 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 16000 Ft

Nettó súly: 250g

Mennyiség Nincs készleten

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Micro Roaster - Ethiopia Adado espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Ország: Etiópia

Régió: Yirgacheffe

Város: Adado

Variáns: JARC variánsok

Feldolgozás: natural

Fekvés: 1795-2150 masl

Ízjegyek: eper lekvár, őszibarack, joghurt, jázmin

Pörkölés dátuma: 2021.09.21.

Mit jelent nekünk ez a kávé?

Az a fránya epres Milka, amit jellegzetesen a natural etióp kávék ízvilága hoz – ezt várjuk minden nyáron, hogy végre gyümölcsös teljességgel megérkezzen hozzánk a pörkölőbe. A keresés sokszor nem egyszerű és sokáig tart. Idén az Adadoból érkező kávénál állt meg: testes, epres, joghurtos ízvilágába vegyülő könnyed barackos-florális ízjegyei egyből megnyertek minket maguknak.

Az adadoi mosó állomás Yirgacheffe városának közelében fekszik – ahonnan pedig köztudottan a világ legkeresettebb tételei származnak. Nem is csoda, hiszen  a világon itt termett először Arabica cserje, vadon termő állományának diverzitása pedig továbbra is egyedülálló a világon.

A termőkörülmények is 100%-banideálisak a növények számára. Minden olyan körülmény, amit a kávéipar más-más origineken és régiókban próbál előidézni és kontroll alatt tartani, itt természetesen adott: magas fekvés, tápanyagdús talaj, meleg napok és hűvös éjszakák segítik a termelés magas minőségi szinten tartását évről évre.

Mindez az adadoi mosó állomás szigorú és minőségorientált feldolgozási normáival összeadva alkotja az abszolút receptet a remek kávék készítéséhez.

A natural feldolgozás az állomáson az etióp hagyományokat követi. A kezdő szortírozás és méretosztályozás után a tételekből kikerülnek az alul- és a túlérett, valamint a sérült szemek. A cseresznyéket egészben átmossák tiszta vízzel, majd az emelt szárító ágyakra kerülnek, ahol a személyzet rendszeresen átforgatja az egyenletes száradás érdekében.

Nettó súly: 250 g

HU2777

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása