• -10%

Impresso Colombia Finca Santa Rosa Specialty szemes kávé 250g

3 420 Ft

Erre a termékre nem jár hűségpont, mivel akciós termék

3 800 Ft
- 10%
Adóval együtt

Egységár: 15200 Ft

Nettó súly: 250g

Mennyiség Készleten Szállítás 1-2 napon belül

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Micro Roaster - Colombia Finca Santa Rosa espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Ország: Colombia

Régió: Narino

Város: Santa Marta, San Lorenzo

Farm: Finca Santa Rosa

Tulajdonos: Jose Efrain Villada

Variáns: Castillo

Feldolgozás: FullyWashed

Fekvés: 2240 maslImpresso Micro Roaster - Colombia Finca Santa Rosa espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Ízjegyek: Sárga gyümölcsök, citrusok, karamell, méz

Pörkölés dátuma: 2021.03.12.

Mit jelent nekünk ez a kávé:

A kávé, amiben annyi íz van, hogy le se lehet írni, egy trópusi gyümölcs kavalkád, sűrű, dzsúszos testtel, komplexitása ellenére meglepő könnyedséggel – olyan, mint az a kávé, aminél észre sem veszed, de már négy adagot megittál belőle, mert jólesik.

Elkészítési javaslatunk espressohoz:

Bemenő: 18,5 g

Kimenő: 37 g

Idő: 29 mp

Vízhőfok: 93 °C

Akárcsak a San Lorenzo régió többi farmja, a Santa Rosa is igencsak picike: a tulajdonos, Jose Efrain Villada családjával 1 hektáron gazdálkodik. A helyzet előnye, hogy teljes mértékben ők felügyelik a szüret minőségét, nincs szükségük szezonális munkásokra, akik utasítás alapján szüretelik az érett cseresznyéket, hiszen ők maguk képesek ellátni a feladatot.

A San lorenzoi mikroklíma és környezet már bizonyította potenciálját a kiemelkedő kávétételek terén. Mindez ötvözve Jose aprólékos, odafigyelő gazdálkodási és feldolgozási módszereivel, Finca Santa Rosáról folyamatosan magas minőségű tételek érkeznek.

Szüret idején a szemek először a magozógépbe kerülnek, ami mechanikusan eltávolítja a gyümölcshús nagyjából 95%-át, a többit rajta hagyja. Ez a vékony gyümölcshús réteg járul hozzá a tétel komplex és gazdag édességéhez. Villada egy rövid, száraz fermentációs folyamat során megszabadul a gyümölcshús maradék részétől is, majd röviden átmossa tiszta vízben. Miután átmosta, a szemeket emelt ágyakra teríti, ami segíti az egyenletes száradást.

HU2627

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása