Impresso Brazil-India szemes kávé 250g

2 000 Ft

(56 Ft egy csésze kávé)

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 2 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 2 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 20 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 8000 Ft

Nettó súly: 250g

Mennyiség Készleten Szállítás 1-2 napon belül

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Micro RoasterBrazil-India espresso készítéséhez pörkölt kávé

Különleges, testes, fűszeres, egyedülálló ízélmény. A kávé az egyik legnehezebben pörkölhető tételek közé tartozik, épp ezért pörkölés közben nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy megőrizze az egyedi feldolgozási módszerből adódó karakterét, anélkül, hogy a legkevésbé is megégne. Presszónak készítve egy igazi ízbomba, de az élmény tejjel sem veszik el: krémesebb és lágyabb formában köszönnek vissza a kávé ízjegyei.

Brazil Samba

Régió: Minas Gerais

Tétel: Samba

Fekvés: 1000 masl

Feldolgozás: Natural

Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai

Szüret: Január – December

Monsoon Malabar

Terület: India

Szervezet: Allanasons Limited

Fekvés: 985 masl

Feldolgozás: Monsoon

Szüret: január-december

Ízprofil: csokoládé, méz, gesztenye, kellemes fűszeresség

Nettó súly: 250 g

A kávé „monszunolása” az egyik legrégebbi hagyomány Indiában, egészen a kávékereskedelem korai napjaira nyúlik vissza története. Azidőtájt a brit fennhatóságú India nagy mennyiségben termelt és exportált kávét. Az út hosszú volt: a Jóreménység Fokát megkerülve, a Kelet-Indiai Társaság árbócosai az év nagy részében úton voltak – mely idő alatt a kávé is tetemes változáson ment át. A teljes útvonal nagyjából 6 hónapnyi tengeren töltött időt foglalt magába; a monszun időszakban pedig tetemes idő állt rendelkezésre, ahol a kávé felszívhatta magát nedvességgel. A folyamat során a szemek megdagadtak, szerkezetük sokkal porózusabbá, törékenyebbé vált, ízkaraktere pedig a ma is ismert jellegzetességet hozta.

A hajózás természetesen fejlődött azóta, jóval rövidebb idő alatt eljut már a kávé Európába – az ízélmény azonban továbbra is keresett maradt. Több kísérlet után végre sikerült reprodukálni a folyamatot. Monszun idején nagy, nyílt tereken, hajótesteken terítik ki a kávét, ami így 3-6 hónapon keresztül ki van téve az időjárás viszontagságainak India nyugati partjainál. A jelenség júniusban és szeptemberben tűnik fel.

Brazil kávénkkal 80-20% arányban keverjük össze, a végeredmény pedig valóban egyedülálló: espressonak készítve karakteres, fűszeres ízek kerülnek előtérbe, míg tejjel inkább a sötét csokokádé és a cédrusos aromák érződnek jobban.

HU2561

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
80-20
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása