• Új

AVX El Salvador Red Bourbon szemes kávé 250g

2 190 Ft

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 2 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 2 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 20 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 8760 Ft/kg

Mennyiség Készleten Szállítás 1-2 napon belül

El Salvador Santa Maria Farm Red Bourbon

FAJ: 100% ARABICA

Ország: El Salvador

Régió:Apaneca Ilamatepec hegység

Farm: Santa Maria -Alvarez Family tulajdonos

Tengerszint feletti magasság: 1.200 - 1.350 méter (SHG)

Fajta: Bourbon

Pörkölési szint: Közepesen sötét

Feldolgozási mód: fully washed

Ízjegyek: Dió, kakaó és nugát.

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogó, automata kávégép és phin.

Pörkölési dátum: 2021.02.18.

Nettó tömeg: 250 g

El Salvador Santa Maria Farm Red Bourbon El Salvador egy Közép-Amerikában található - társaihoz képest piciny ország-, melyet a vulkánok földjeként is emlegetnek. Szomszédai két szintén híres kávétermelő ország, Guatemala és Honduras. Az országban a belső felhasználásra szánt kávé termelését már az 18. században megkezdték, az export mennyiség megtermelése csak ez után kezdődött. Az infrastruktúra fejlesztésével és a termelési módok innovációjával manapság viszont már kiváló specialty-minősítésű tételek is érkeznek innen. Gazdag vulkanikus talajának köszönhetően pedig kiváló kávét termelnek. Ráadásul árnyékos-termelési mód a jellemző (a legtöbb farm erőségekben helyezkedik el), ami szintén hozzájárul a magasabb minőséghez. Viszont a klímaváltozás miatt a termelés számottevően visszaesett az utóbbi években, ami szocioökonómiai problémák láncreakciójához vezetett.

Mivel a kávé rendkívül fontos export-cikk, így a kormány is nagy mértékben igyekszik támogatni ezt a szektort. Kétféle termelési egységet találunk. Vannak nagybirtokosok, akik többnyire saját feldolgozó-állomással is rendelkeznek. Ezen kívül pedig kisbirtokosok is vannak, akik a terményt szövetkezetként dolgozzák fel és értékesítik. A országon recesszió söpört végig az 1970-es években, így a termelt arabica fajták reformja némileg késett. Eddigre a többi ország lecserélte az alacsonyabb termelési mennyiséget hozó Heirloom fajtákat. Itt mára legnagyobb számban Bourbon, Typica és Pacas variánsokat találunk. Utóbbi egyébként egy Bourbon mutáció. Egy igazi kuriózum is megtalálható az óceán-parti országban, ami nem más, mint a Pacamara. Ezek hatalmas méretű kávészemek, melyek az előbb említett Pacas és Maragogype kereszteződéséből jöttek létre. Viszont ezeknek a variánsoknak van egy hatalmas gyengesége. Mégpedig az, hogy kevésbé ellenállóak a levélrozsdának. A Bourbon önmagában is nehezen tud védekezni ellene és sajnos a hibridek és mutációk is örökölték ezt a tulajdonságot. Ez viszont negatívan befolyásolja a hozamot és a minőséget is. A szüret minden esetben kézzel történik (terepviszonyok miatt). Az itteni dolgozók szakképzettek, így csak az érett szemek kerülnek a tételekbe. Az ország éghajlatának és természeti adottságainak köszönhetően ezeket a kávészemeket többnyire naturál (száraz) és honey eljárással dolgozzák fel. Részben ennek köszönhető, hogy az el salvadori kávé széles közönségben kedvelt tétel. Olyan ízjegyeket találunk itt, mint: piros bogyós gyümölcsök, aszalt gyümölcsök, kakaó, nugát és csokoládé. A Finca Santa Maria-t Rafael Alvarez L. hozta létre 1892-ben a lejtőkön, Apaneca Ilamatepec hegység, Calzontes Arriba közelében. Mostani tulajdonosa Hermanos Alvarez Diaz, a negyedik generáció ebből a kávécsaládból. Santa Maria a vörös bourbon / pacas fajtával ültetik, és őshonos árnyékos fák alatt termesztik, amely javítja és megőrzi a talajt, és lakóhelyet biztosít a különféle vadon élő állatok számára. Kiváló termesztési feltételek és a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettség. Az El-ben feldolgozott legjobb kávécseresznye betakarításában a Borbolloni malom segített, amelyet Eduardo Alvarez, a család egyik tagja irányít.

AVX-ESSantaM250

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása