• Új

Impresso Ethiopia Banko Gothigi Specialty szemes kávé 250g

3 900 Ft

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 3 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 3 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 30 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 15600 Ft

Nettó súly: 250g

Mennyiség Nincs készleten

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Micro Roaster - Ethiopia Banko Gothigi espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Origin: Ethiopia

Régió: Yirgacheffe

Város: Gotiti, Gedeo

Farm: Banko Gothigi mosóállomás

Variáns: JARC variánsok, helyi fajták

Feldolgozás: Natural

Fekvés: 1870 - 1980 masl

Ízjegyek: vérnarancs, sárgabarack, vanília, fekete tea, virágos

Pörkölés dátuma: 2020.09.12.

Banko Gothigi egy remek példája a kávé nemzeti és nemzetközi határokat átívelő mivoltának. Politikai határok tekintetében, a mosóállomás a Gedeo zónában található, ugyanakkor a farmok, ahonnan beszállítanak mind a Yirgacheffe régióból érkeznek. Ez a natural tétel telis tele van virágos, dzsemes, bogyós aromákkal és csokoládés utóízzel, ami annyira közkedvelté tette a Yirgacheffeből érkező kávékat.

A régió mezőgazdasági módszerei nagyrészt hagyományosak. A termelők a kávéültetvényeket több más terménnyel vegyítik, így biztosítva önmaguk számára a folyamatos bevételt. Ugyanakkor a kis gazdaságok nemcsak a multitermények miatt érdekesek, hanem az organikus eljárások miatt is. Yirgacheffeben tipikusan nagyon kevés, vagy egyáltalán semennyi trágyát nem használnak. A legtöbb farmot a családok kézzel művelik, mindenféle gépesítés nélkül.

Hogy a farmerek a legteljesebb mértékben kihasználhassák a remek klíma adta lehetőségeket, az állomás lehetőséget biztosít a termelőknek a fejlődésre és a minőség javítására. Ezek a tréningek leginkább a cseresznyék szüretére és a szállításra fókuszálnak.

Szüret idején a gazdák leválogatva, kézzel szedik a cseresznyéket és úgy szállítják a Banko Gothigi állomásra. A bejövő tételeket az állomáson újra leválogatják, és eltávolítják az alul- és a túlérett cseresznyéket, valamint a sérült szemeket.

Az elfogadott terményeket vékony rétegben emelt ágyakra teríték, és nagyjából 21 napig szárítják. Az állomáson 89 szárító ágy található, mindegyik egyéni kódolással, így biztosítva a lekövethetőséget.

Nettó súly: 250 g

Origin: Ethiopia

Region: Yirgacheffe

Town: Gotiti, Gedeo

Farm: Banko Gothigi Washing Station

Variety: JARC varieties, local landraces

Process: Natural

Altitude: 1870 - 1980 masl

Taste profile: blood orange, apricot, vanilla, black tea, floral

We already know that coffee transcends national and international boundaries and Banko Gothigi washing station demonstrates just that. According to political boundaries, the station is in Gedeo Zone but according to the congruence of microclimates and tastes, the station and the farms that deliver to it are in Yirgacheffe. This Natural from Banko Gothigi station is bursting with the delicate florals, jammy berries and warming chocolates we all know and love from Yirgacheffe.

Farming methods in the region remain largely traditional. Yirgacheffe farmers typically intercrop their coffee plants with other food crops. This method is common among smallholders because it maximizes land use and provides food for their families.

In addition to remaining traditionally intercropped, most farms are also organic-by-default. Farmers in Yirgacheffe typically use very few—if any—fertilizers or pesticides. Most farm work is done manually by the immediate family.

To capitalize on the magnificent climate, that station provides training to help farmers produce better quality cherry. Training focuses on procedures for harvesting and transporting cherry.

Farmers selectively handpick cherry and deliver it to Banko Gothigi washing station. At the station, employees hand sort incoming cherry to remove any under- or over-ripes or damaged cherry.

All accepted cherry is then laid to dry in thin layers on raised beds for approximately 21 days. The station has 89 drying beds and each bed is marked with a code that makes it simple to keep track of traceability and processing status.

Imp-EthiopiaBoji250

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása