• Új
Impresso Colombia Asoapia Specialty szemes kávé 250g

Impresso Colombia La Orquídea Specialty szemes kávé 250g

3 800 Ft

(106 Ft egy csésze kávé)

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 3 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 3 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 30 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 15200 Ft

Nettó súly: 250g

Mennyiség Nincs készleten

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Micro Roaster - Columbia La Orquídea espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Ország: Kolumbia

Régió: Tolima

Város: Planadas

Farm: Asoprocaffees

Variáns: Castillo, Caturra, Colombia, Typica

Feldolgozás: Fully washed

Fekvés: 1400 - 2000 masl

Ízjegyek: Cseresznye, Mangó, Mandula, Étcsokoládé

Pörkölés dátuma: 2020.10.02.

A Tolima régió mélyen a Közép-Andokban fekszik. Habár klímája abszolút megfelelő a kávétermesztéshez, Tolima a kevésbé népszerű kávérégiókhoz tartozik. Mindezt a gyakori fegyveres konfliktusoknak és a drogkereskedelemnek köszönheti.

Mostanában azonban a régiónak lehetősége nyílt ezen incidensek csökkentésére. Így Tolima mára Kolumbia harmadik legnagyobb termelő régiója.

Ebben a továbbra sem problémamentes állapotban a mezőgazdasági szervezetek és összefogások nagyon fontos szerepet játszanak, hiszen munkát és megélhetést biztosítanak családoknak. Sok csoport szervez oktatásokat, nemcsak a mezőgazdasái gyakorlatok fejlesztésére, de a barista módszerek elsajátítására, minőségellenőrzésre, sőt, üzleti menedzsmentre is, ezzel téve a kávét vonzóbbá a fiatalok számára.

A 2014-ben alapított Asoprocafees (Asociación De Productores De Cafe Especial La Orquídea) szervezetet 10 helyi (Planadas, Tolima) vállalkozó alapított annak reményében, hogy terményükért jobb árat kapjanak.

A csoport létszáma hamar 30-ra ugrott, és nem sokkal később 50-nél is több tagot számlált. A szervezet célja, hogy a magasabb árat a minőség és a fenntarthatóság folyamatos fejlesztésével érjék el.

Célul nemcsak a különböző tanúsítványok megszerzését, de termelőik folyamatos képzését tűzték ki. Az együttműködés FTO (Fair Trade Organic) tanúsítvánnyal rendelkeznek, aminek eléréséhez mind a kivitelezésbe, mind a meglévő rendszer fejlesztésébe, fenntartásába is sokat fektettek, így biztosítva a minőségi kávét. Ez az infrastruktúra magába foglalja az utak építését és karbantartását, a famerek

folyamatos képzését, új szüretelési és feldolgozási eljárások bevezetését, valamint a helyi raktárépület építését is.

Szüret idején a farmerek a tételeket a saját farmjukon dolgozzák fel. A cseresznyéket kézzel, leválogatva szüretelik, aztán kimagozzák. A fermentáció után a kávét tiszta vízben átmossák, és úgy terítik ki száradni a napra.

Az évek során az "Excelso" kifejezés több jelentéssel is bírt. Ami nem változott, ugyanakkor, az az, hogy Kolumbia továbbra is csak a legjobb tételeit kínálja exportra. Az Excelso tételek egész éven át folyamatosan rendelkezésre állnak. Csészeprofilja kellemesen kombinációja a savasságnak és a testességnek.

Nettó súly: 250 g

A kép illusztráció

Origin: Colombia

Region: Tolima

Town: Planadas

Farm: Asoprocafees

Variety: Castillo, Caturra, Colombia, Typica

Process: Fully Washed

Altitude: 1400 – 2000 masl

Taste profile: Cherry, mango, almond, dark chocolate

Tolima lies deeply nestled in the Central Andes. While the climate is well suited for coffee production, Tolima has remained a less popular region due to the prevalence of armed conflict and drug trafficking. Many farming communities have been caught in the crosshairs of these conflicts. More recently, the region has had an opportunity to open up and reduce incidents of violence and drug production or smuggling. Despite its complicated past, Tolima is Colombia’s third largest coffee producing department. In such conditions, producer organizations play an important role in transforming their communities. Associations or cooperatives can create more jobs and make coffee appear more appealing to young people. Many groups in the region organize courses and training to develop barista skills, quality control, or even business management. eeking better prices for their coffees, 10 entrepreneurs in Planadas, Tolima founded the Asociación De Productores De Café Especial La Orquídea (Asoprocafees) in 2014. The group’s numbers soon swelled to 30 and then 50+ members who remain committed to getting better prices by improving the quality and sustainability of their coffee. The cooperative has focused on certifying and training their producers to achieve Fairtrade Organic (FTO) certification. To do this, they have invested in constructing, improving and maintaining all the infrastructure that it takes to produce excellent coffee. This includes building warehouses, improving roads and continuing to educate their farmers on harvest and processing methods. Producers process their cherry on their farms. They selectively handpick cherry and then pulp it. After the coffee ferments, farmers wash parchment in clean water and lay it to sun dry. Over the years, the term Excelso has held a few different meanings. What has not changed, however, is that only the best Colombian coffees are permitted to be exported.

Excelso is supplied in a steady volume throughout the year. In the cup, it displays a reliably distinctive combination of body and acidity.

Imp-Colombia250

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása