• Új

AVX Caffé Brasil Evandro Cachone szemes kávé 250g

2 190 Ft

(61 Ft egy csésze kávé)

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 2 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 2 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 20 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 8760 Ft/kg

Mennyiség Készleten Szállítás 1-2 napon belül

Brazil Evandro Cachone Sp. 84p Specialty

Brazil Evandro Cachone Fazenda Cachoeira

Ország: Brazília

Faj: 100% Arabika

Régió: Minas Gerais

Tengerszint feletti magasság:  932-977 méter

Fajta: IAC 125 RN

Pörkölési szint: Közepesen világos

Feldolgozási mód: Naturál/száraz

Ízjegyek: Étcsokoládé, mogyoró és áfonya

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogós,  phin

Pörkölési dátum: 2020.09.02.

Loring géppel pörkölt kávé

Nettó tömeg: 250 g

Brazília Dél- és Latin-Amerika legnagyobb kiterjedésű országa. Párhuzamban ezzel kávé tekintetében is előkelő helyezést ér el, hiszen a világ össztermelésének körülbelül 50%-át itt állítják elő. Legnagyobb mennyiségben arabikát termesztenek, de szép számban találhatunk robuszta ültetvényeket is.

Megtalálható a kisbirtokosi termelési forma is, de többnyire a nagybirtokos termelés a jellemző. Hiszen az ország kávéit előszeretettel használják világszerte különböző kávékeverékekbe azok testessége és karakteres, csokoládés ízvilága miatt.

Előbbi termelési módnál kézzel történik a szüret, utóbbinál - ahol megengedik a terepviszonyok - viszont a gépi betakarítás a jellemző. Ez azért nem előnyös, mert így belekerülnek a tételbe a túlérett és éretlen szemek is, ezen kívül pedig a faágak, levelek stb.

A Cachoeira farmon csak kézzel végzik a betakarítást, így ezen problémák előfordulásának a lehetősége a minimálisra csökken. A farm a Minas Gerais régióban található, nem messze Patrocinio városától.

Egy érdekes - nem túl gyakori - variánst találunk ebben a tételben, ami az IAC 125 RN névre hallgat. Ezt a Villa Sarchí és a Hibrido de Timor CIFC 832/2 keverékéből hozták létre. A variáns meglehetősen ellenállóra sikerült (köszönhetően a Timor felmenőnek), hiszen nagy fokú ellenállóságot mutat a levélrozsdával szemben. Így a termelése költséghatékonynak mondható.

A tengerszint feletti magasság, a vulkanikus talaj és a variánsok összjátéka eredményeképpen egy testes, némileg gyümölcsös kávét kapunk.

Továbbá megjelenik az édes íz is, hiszen a LOT-ot naturál / száraz eljárással dolgozták fel. Ez a mód a legelterjedtebb Brazíliában, ráadásul Minas Gerais régió éghajlata kiváló ehhez.

AVX-BrasilEvandro250

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása