NeroVero Espresso Blend szemes kávé 250g

1 950 Ft

(55 Ft egy csésze kávé)

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 1 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 1 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 10 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 7800 Ft

Nettó súly: 250g

Mennyiség Készleten Szállítás 1-2 napon belül

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Micro Roaster - NeroVero Espresso Blend kézműves hazai pörkölésű kávé

Ízjegyek: narancsvirág, szilva, mogyoró, tejcsokoládé

Pörkölés dátuma: 2021.01.25.

KÜLÖNLEGES KÁVÉÉLMÉNY

Keverékünk megalkotásánál az a cél vezérelt, hogy megtaláljuk azokat a termőterületeket és arányokat, amelyek amellett, hogy a klasszikus kávézás élményét minőségi szinten biztosítják, az újhullámos kávék édes-lágy ízvilágát is belecsempészik a csészébe. Választásunk így a világ kávétermő országai közül Brazíliára és Perura esett.
Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról. Ugyan az ország területe nagyrészt alacsony fekvésű (1000 méter tengerszint feletti magasságon terül el az ültetvények nagy része), ami az Arabika számára kényes lehetne, nagyszerű klímájának és a modern gazdálkodási folyamatoknak köszönhetően Brazília végre kiléphet a tömegtermelésre „gyártott kávék” sorából.


Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. A Samba tétel egy igazi klasszikus. Ún. száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát.


A legnagyobb minőségi változást a specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta meg, csakúgy mint Peruban, ahol ugyan sokkal kisebb területen foglalkoznak kávétermesztéssel, de korántsem eredménytelenül. Az állami támogatások között kiemelt szerepe van a kávénak, mint exportcikknek.


Moyobamba egyike annak a tíz tartománynak, melyek San Martin északi régióját teszik ki. A környék közösségi akciói 2016-ban értek el áttörést, az Associacion Agroexportadora de la Region San Martin megalakulásával. A szervezet célja a farmerek életminőségének javítása, melyet a technikai eszközök megosztása és a kávé minőségének javítása útján igyekeznek elérni. A szervezetet 413, 13 különböző közösségből érkező farmer alapította, tagonként 2,8 hektáros átlagos parcella területtel. Továbbá, a barátokkal és családokkal való kooperáció során etikai és környezeti elismerést is elértek, valamint a csészeminőség is egyre javult.


Feldolgozás során a kézzel szüretelt átválogatott kávészemeket a mosóállomásra szállítják, majd magozás után a szortírozó csatornákon söprik át a szemeket. A meder végén a babok egy nagy vizes medencébe kerülnek, ahol meghatározott ideig fermentálják, majd a teljesen tiszta szemeket szárító ágyakra terítik. Ezzel a módszerreL a kávé ízes sokkal letisztultabb, savai sokkal lágyabbak, kellemesebbek, édessége meghatározó.

A két kávé együtt pedig pont tökéletes: egy karakteres, csokoládés ízvilágú ital, kellemes gyümölcsösséggel, és hosszú, édes utóízzel.

Nettó súly: 250 g

HU2163

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása