Impresso Brazil-Colombia szemes kávé 1kg

8 300 Ft

(58 Ft egy csésze kávé)

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 8 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 8 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 80 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 8300 Ft

Nettó súly: 1kg

Mennyiség Készleten Szállítás 1-2 napon belül

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Espresso blend a tökéletes keverék

Brazil – Samba

Régió: MinasGerais

Tétel: Samba

Fekvés: 1000 masl

Feldolgozás: Natural

Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai

Szüret: Január – December

Colombia – Excelso

Régió: Risaralda

Szervezet: Asoapia

Fekvés: 1600 – 1900 masl

Feldolgozás: mosott

Variáns: Caturra, Typica

Szüret: Április – Július

Ízprofil: krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás, kellemes citrusos savakkal és kiemelkedő édességgel.

Pörkölés dátuma: 2021.09.21.

Nettó súly: 1 kg

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Kiegyensúlyozott kellemes keveréke a brazil és kolumbiai kávénknak: egyszerre karakteres, testes, sűrű krémmel és kimagasló édességgel. Nagymamámnak ebből vittem először, mikor ki szeretett volna próbálni valamilyen egészen új élményt, és teljesen odáig volt érte.

Keverékünk megalkotásánál az a cél vezérelt, hogy megtaláljuk azokat a termőterületeket és arányokat, amelyek amellett, hogy a klasszikus kávézás élményét minőségi szinten biztosítják, a magashegységi kávék édes-savas ízvilágát is belecsempészik a csészébe. Választásunk így a világ vezető kávétermő országai közül Brazíliára és Kolumbiára esett.

Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról.

A Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kisgazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek. A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel.

A Samba tétel egy igazi klasszikus. Ún. száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel.

Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben.

A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék, délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket.

A két tételt 80-20% arányban vegyítve tökéletes végeredményt kapunk: egy testes, krémes csésze kávé, mely megőrzi igazi olaszos karakterét, mégis kiegyensúlyozottan élénk, kellemes citrusos savakkal, narancsvirág édességgel.

A kép illusztráció

HU2109

Adatlap

Súly
1kg
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása