• Új
Impresso Burundi Yandaro szemes kávé 250g

Impresso Burundi Yandaro Specialty szemes kávé 250g

3 800 Ft

(106 Ft egy csésze kávé)

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 3 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 3 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 30 Ft.

Adóval együtt Szállítás 1-3 napon belül

Egységár: 15200 Ft

Nettó súly: 250g

Mennyiség Utolsó darabok raktáron

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Micro RoasterRwanda Musasa Honey espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Origin: Burundi

Régió: Kayanza

Terület: Yandaro, Kayanza, Kabarore

Fekvés: 1700-1800 masl

Variáns: Red Bourbon

Feldolgozás: fully washed

Ízjegyek: peach, grape, lemonade, white chocolate

Pörkölés dátuma: 2020.03.24., 05.16.

A névadó folyó völgyében fekvő területen, a környező 22 domb centrumában fekszik a Yandaro mosó állomás. A hely sokat profitál a közeli Kibira esőerdő közelségéből.

Az állomás 3193 helyi gazdálkodót szolgál ki. Az átlagosan 1800 méter tengerszint feletti magasságon fekvő kisgazdaságokból egy-egy szüret alkalmával nagyjából 1200 tonnányi kávé érkezik a mosóállomásra. A terület klímája kiváló a kávétermesztésre, átlaghőmérséklete 18 és 25°C között mozog.

A legtöbb termelő család 200-250 cserjével gazdálkodik, így a szüret szinte teljes egészében családi esemény. Az állomást üzemeltető Greenco szervezet ugyanakkor tisztában van azzal, hogy a messze élő termelők számára az út költséges időpazarlás, mindamellett a távolság miatt a tételek minőségének romlása is képbe kerül. Épp ezért, 12 gyűjtőpontot létesítettek, ahonnan a szállítás folyamata és költségei már teljes egészében a vállalkozást terhelik.

A minősítési folyamat a cseresznyék átvételétől folyamatosan zajlik. A magozást, a fermentációs időt, a mosást, az osztályozást és a végső szárítást mind szigorú figyelemmel kísérik, többször átválogatják és osztályozzák.

Szállítás után 6 órán belül már megkezdődik a cseresznyék magozása, ahol a magozó gép sűrűség szerint tovább szelektálja a szemeket. A magok ezután, a vékony rajtuk ragadt pektin réteggel a fermentációs medencébe kerülnek, ahol 10-12 órát töltenek. Minden egyes tételnek saját azonosítója van. Az állomás képzett agronómusai pedig személyesen egyesével ellenőrzik, hogy a fermentációs folyamat épp melyik szakaszban tart. A folyamat végén az állomás munkásai 30 percen át tapossák a szemeket, így a pektin réteg addig le nem fermentálódott része is lemorzsolódik. Ezután a medencét friss vízzel öntik fel, a szemeket pedig átmossák az osztályozó csatornákon.

Végül a szárító ágyakra kerül a kávé, ahol 2-3 hétig, 11,5%-os nedvességtartalomig szárítják. A szelektálók itt még egyszer átszemezik a tételeket, hogy az esetleg benne maradt sérült vagy defektes szemeket eltávolítsák.

Nettó súly: 250 g

Imp-Burundi250

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása