Impresso Rwanda Musasa Honey Specialty szemes kávé 250g

3 800 Ft

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 3 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 3 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 30 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 15200 Ft

Nettó súly: 250g

Mennyiség Készleten Szállítás 1-2 napon belül

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Micro RoasterRwanda Musasa Honey espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Origin: Rwanda

Régió: Rusizi körzet, Nyugati provincia

Terület: Rutsiro körzet

Fekvés: 1526 masl

Variáns: Bourbon, Mibirizi, Jackson

Feldolgozás: honey

Ízjegyek: ribizli, citromos ice tea, tejcsokoládé, selymes

Pörkölés dátuma: 2020.09.16.

A Nílus kongói szakaszánál, mintegy 227 kilométernyi mesés tájon át vezet az a szakasz, ami végül a Kivu tó partján álló Musasa kávémosó állomáshoz visz. Musasa 2013-ban kezdte meg a működését, majd éveken át erősödve végül egy Cup of Excellence győzelmet is magáénak tudhat.

A hely kimondottan büszke fiatal termelőire. Az 1750 kávés gazda 23%-a 35 év alatti, legfiatalabb termelőjük pedig éppenhogy 20 esztendős. A gazdák, illetve a mosóállomást működtető Rwacof szervezet is bennük látja a ruandai kávétermelés jövőjét. Ezért, illetve a minőség folyamatos szinten tartása és emelése miatt a gazdákat folyamatos képzésekben részesítik. Így a szerves komposztálás, a renoválás, a szüreti technológiák és más, minőségorientált mezőgazdasági gyakorlatok technológiája és kivitelezése mind elérhetőek a környék termelői számára, akik kis méretű farmjaikon (átlagos nagyság: 18 ha) évről évre kamatoztatják a megszerzett tudást.

A szüretet mindenki a saját birtokán kézzel végzi. Leválogatást követően a cseresznyéket bezsákolják és változatos közlekedési formában Musasába szállítják, legfeljebb 15 kilométeres távot megtéve. Beérkezés után a szemeket újra átválogatják, így csökkentve az esélyét, hogy a tételbe éretlen vagy sérült szemek kerüljenek. Az újbóli leválogatás a fizetség miatt is fontos: a gazdák terményeik súlya és minősége alapján kapják a fizetséget.

300 szárító ágy várja, hogy magozás után a cseresznyék kikerüljenek. A túlerjedést megelőzendő, a kiterített ragacsos masszát fél óránként átforgatják, a nap legforróbb időszakaiban pedig lefedik.

Nettó súly: 250 g

Imp-Rwanda250

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása