Impresso Brazil Daterra Sweet Collection Specialty szemes kávé 250g


3 550 Ft

(99 Ft egy csésze kávé)

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 3 hűségpont. Kosarad értéke így összesen 3 hűségpont Ez kuponra váltható a következő értékben: 30 Ft.

Adóval együtt

Egységár: 14200 Ft

Nettó súly: 250g

Mennyiség Nincs készleten

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Micro Roaster - Brazil Daterra Full Bloom espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Origin: Brazília

Régió: Cerrado

Farm: Daterra

Fekvés: 1000 – 1200 masl

Variáns: Catuai amarelo

Szüret: május – szeptember

Feldolgozás: natural

Pörkölés dátuma: 01.22.

Ízjegyek: édes mandarin, étcsokoládé, karamell, szirup

A kép illusztráció

A Patrocínió városa mellett fekvő Daterra farm a legrégebbi kávé ültetvény a brazíliai Cerrado régióban. A diverz fekvés és mikroklíma, a kedvező szél, a talaj és a napsütéses órák száma kiváltképp kezdvező az Arabika cserjéknek, ennek köszönhetően a farm az ország legjobb kávétermő területei közé tartozik. Nem véletlen az innen származó kávék komplexitása és tisztasága. A brazil jegyektől eltérően, a farm kávéi gyakran kellemes, virágos, enyhén citrusos ízjegyekkel rendelkeznek.

A farm sikerét mutatja, hogy kávészakértők és barista világbajnokok gyakran keresik fel, és együtt innovatív eljárásokat dolgoznak ki, valamint új micro-lot ültetvényeket létesítenek kivételes kávéknak.

​​Ez az elegáns és kifinomult kávé útját a szüreti idény csúcsán kezdi meg útját, épp amikor a kávécseresznyék belsejét mézszerű, édes, sűrű folyadék tölti meg. A szemek a cserjén kezdenek el száradni, majd a patiokra szállítják, ahol egészen addig száradnak, amíg ez a mézes aszú egészen fel nem szívódott. Végül a folyamat a szárító gépben zárul, így biztosítva a stabil nedvességtartalmat.

Nettó súly: 250 g

Imp-Brazil250

Adatlap

Súly
250g
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása