• -5%
Hario Skerton kézi kávédaráló

Hario Skerton Plus kézi kávédaráló

14 241 Ft

Erre a termékre nem jár hűségpont, mivel akciós termék

14 990 Ft
- 5%
Adóval együtt

Kézi kávédaráló

Mennyiség Készleten Szállítás 1-2 napon belül

Hario Skerton kézi őrlő, kerámia tárcsával

A japán Hario Skerton őrlő segítségével a törökös púderfinomságú őrleménytől kezdve a filteres kávékhoz szükséges durvább őrleményig mindent be lehet állítani. A szemes kávét két őrlőtárcsa között őröljük meg, az egyik a géptestre van rögzítve, a másik pedig egy tengelyen forog. A Hario kézi őrlő ugyanazon elven működik, mint a vendéglátásban használatos profi társai, azzal a különbséggel, hogy az őrlőtárcsát nem a motor, hanem a kávékészítő forgatja.

Előnyei:

  • Az őrlő alső üveg része egyben az őrlemény tárolására is alkalmas ehhez a csomagolásban külön záró kupakot talál.
  • Az őrlő alsó üveg részét csúszásgátló gumival látták el a kényelmesebb használat érdekében.
  • Klasszikus időtálló dizájn.
  • Az őrlő mechanikája nagyon pontos finomságállítást tesz lehetővé.

A kávéőrlő tulajdonképpen úgy működik, mint egy kisméretű malom, ahol az őrlőtárcsák a malomkövek. Ha a felső őrlőtárcsát közelítjük az alsóhoz, egyre finomabb őrleményt kapunk. Ez a megoldás két szempontból is szükséges:

  • Csak így érhető el, hogy az őrleményfinomság kellően egységes legyen. Ha "össze-vissza" őrleménnyel dolgozunk, amiben keverednek a finomabb és durvább szemcsézetű kávészemek, a kávé kivonatolása részleges lesz.
  • Csak így oldható meg, hogy az őrlési finomság nagy érzékenységgel legyen állítható, módosítható. Ez teszi lehetővé, hogy az adott őrlőt különböző készítési technológiákhoz és különböző tulajdonságú kávékhoz tudjuk beállítani, majd szükség esetén utánállítani.

A Skerton alsó, őrleménygyűjtő üvegrésze egyben praktikus tárolóedényként is használható (zárókupak a csomagolásban).

Különbség a hagyományos Hario Skerton típushoz képest, hogy a tengely alsó részénél közvetlenül az őrlőtárcsák felett egy tengely stabilizáló tárcsát helyeztek el. Ennek előnye, hogy őrlés közben a tengely teljesen stabil pozícióban van és ennek eredményeképp egységesebb szemcseméretet tudunk elérni.

Hario-SkertonPlus

Adatlap

Működés
Kézi

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása