• AKCIÓ
  • -10%
Hario Mini Mill kézi kávédaráló

Hario Mini Mill Plus kézi kávédaráló

11 160 Ft

Erre a termékre nem jár hűségpont, mivel akciós termék

12 400 Ft
- 10%
Adóval együtt

Kézi kávédaráló

Mennyiség Készleten Szállítás 1-2 napon belül

A japán Hario Mini Mill őrlő segítségével a törökös púderfinomságú őrleménytől kezdve a filteres kávékhoz szükséges durvább őrleményig mindent be lehet állítani. A szemes kávét két őrlőtárcsa között őröljük meg, az egyik a géptestre van rögzítve, a másik pedig egy tengelyen forog. A Hario kézi őrlő ugyanazon elven működik, mint a vendéglátásban használatos profi társai, azzal a különbséggel, hogy az őrlőtárcsát nem motor, hanem a kávékészítő forgatja.

Előnyei:

- kis méretének köszönhetően utazáshoz is ideális,
- modern, fiatalos dizájn,
- az őrleményfinomság másodpercek alatt állítható,
- az őrleménytároló egyben mérőedényként is használható.

A kávéőrlő tulajdonképpen úgy működik, mint egy kisméretű malom, ahol az őrlőtárcsák a malomkövek. Ha a felső őrlőtárcsát közelítjük az alsóhoz, egyre finomabb őrleményt kapunk. Ez a megoldás két szempontból is szükséges:

  • Csak így érhető el, hogy az őrleményfinomság kellően egységes legyen. Ha "össze-vissza" őrleménnyel dolgozunk, amiben keverednek a finomabb és durvább szemcsézetű kávészemek, a kávé kivonatolása részleges lesz.
  • Csak így oldható meg, hogy az őrlési finomság nagy érzékenységgel legyen állítható, módosítható. Ez teszi lehetővé, hogy az adott őrlőt különböző készítési technológiákhoz és különböző tulajdonságú kávékhoz tudjuk beállítani, majd szükség esetén utánállítani.

A Mini Mill rendkívül gyorsan, akár másodpercek alatt átállítható egyik őrleményfinomságból a másikba, így könnyen váltogathatjuk a kávékészítési technológiákat.


Különbség a hagyományos Hario Mini Mill-hez képest, hogy a tengely vége hatszögletű és vastagabb (míg a hagyományos Mini Mill tengelyvég vékonyabb és ötszögletű). Így az őrlőkar még pontosabban illeszkedik a tengelyre, ez pedig stabilabb őrlést tesz lehetővé.

Hario-MinimillPlus

Adatlap

Működés
Kézi

Jelenleg nincs vélemény.

Kapcsolódó termékek

Új fiók létrehozása